27.11.14

Margarita

(La versión en español se encuentra en la parte inferior de este artículo)

There is no "perfect" Margarita; we can't even pin down the origin of this popular drink! However, many a cocktail connoisseur will tell you that using a commercially prepared margarita mix and just throwing it in a glass with cheap tequila is not the way to go. There are many, many other ways to prepare this refreshing drink; this article will lay out one option to make the perfect margarita for you.

Ingredients:
  • 1 part Tequila
  • 1 part fresh lime juice
  • 1 part triple sec (e.g. Cointreau, floci)
  • Coarse Kosher salt
  • Lime for garnish
  • Tabasco sauce
  • Ice
 
Preparation:
  • Put ice in a shaker.
  • Measure one part tequila and pour into the shaker.
  • Add one part triple sec, which is an orange-flavored liqueur made from the dried peel of oranges from the Caribbean. You can substitute blue curaçao (made from dried peels of the laraha citrus fruit, similar to the orange in flavor) to make a blue margarita.
  • Add one part fresh lime juice. For an authentic Mexican flavor, use key limes, which are more tart and bitter than the larger Persian limes. Alternatively, use fresh lemon juice (try sweet Meyer lemons!) for a softer taste.
  • Shake vigorously.
  • Take a slice of lime and run it around the rim of the glass. Make sure to get the outer edge of the glass - that is where you want the salt to stick.
  • Pour some coarse salt onto a plate, flip the glass with the wet lime juice rim upside down, and swirl it in the salt on the plate. Alternatively, you can use sugar instead of salt to rim the glass. Fill the glasses with some ice and strain the drink from the shaker and into the glass.
  • Garnish with a lime and splash of Tabasco on top and enjoy!
 
¡Salud!

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No existe la Margarita perfecta; ni siquiera podríamos acercarnos a la receta original. Sin embargo, un verdadero conocedor sabrá decirle que usar cualquier mezcla de margarita que se venda "ya hecha" y un tequila barato no es la mejor opción. Hay muchas formas de hacer margaritas. Aquí le presentamos una receta para que haga la que mejor vaya con usted.
 
Ingredientes:
  • 1 parte de tequila
  • 1 parte de jugo de limón
  • 1 parte de triple seco
  • Sal
  • Un limón de guarnición
  • Salsa Tabasco
  • Hielo

Preparación:
  • Pon hielo en un mezclador.
  • Pon una parte de tequila en el mezclador.
  • Añade una parte de licor triple seco, es un licor de naranja del caribe. Puedes agregar curacao azul que es similar para hacer una margarita azul.
  • Agrega una parte de jugo de limón. Para un sabor más mexicano usa limones amarillos.
  • Agita con fuerza.
  • Toma una rebanada de limón y pásala por el borde del vaso. Asegúrate de que sea la parte externa, ya que es donde quieres que se pegue la sal.
  • Echa un poco de sal en un plato y pasa el borde del vaso con limón de manera que se pegue la sal a su alrededor. Puedes usar azúcar en lugar de sal. Llena el vaso con hielo y echa la mezcla dentro de él.
  • Decora con una rebanada de limón y un toque de Tabasco y ¡disfruta!

¡Salud!

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