27.11.14

Barrel Cacti / Biznagas

(La versión en español se encuentra en la parte inferior de este artículo)

Interesting facts:
  • Barrel Cacti are among the largest and most impressive cacti in the peninsular deserts. However, most of them have probably an annual grow rate of only 1-3 cm (less than an inch), depending on soil and water conditions.
  • There are at least 15 species of Barrel Cacti in Baja, of which most endemic.
  • The Amerindians used the Barrel Cacti for cooking pots by cutting off the tops, and placing hot stones in the cavity with the food.
  • The young flowers can be cooked in water like cabbage; the older flowers are mashed for a drink.
  • The fruits can be fried or stewed as well as eaten raw.
  • The pulp of the stem can be chewed in time of emergency for its food and water content and can also be used to make candy.
  • Hungry or thirsty mules break the spines and eat the plant.
  • The curved and strong spines have been used for awls, needles, fish hooks, and tattooing.
  •  
If you are interested to learn more about the Barrel Cacti and/or other flora species, than make your reservation for one of the City Tours with FREE Photos! Please click here for more information, or visit our web site.



Datos interesantes:
  • Las Biznagas son uno de los más grandes y más impresionantes cactus del desierto de la península. Sin embargo, la mayoría probablemente crecerá alrededor de solamente 1-3 centímetros al año, dependiendo de las condiciones de la tierra y agua.
  • Existen al menos 15 especies de Biznagas en la Baja y la mayoría son endémicas.
  • Los Amerindios ahuecaron las biznagas y las usaron como ollas en donde colocaban piedras calientes para cocinar la comida.
  • Las flores jóvenes se pueden cocinar en agua como repollo; las flores viejas se pueden amasar para una bebida.
  • Las frutas pueden prepararse fritas o guisadas, además se puede comer cruda.
  • Se puede masticar la pulpa del tallo en caso de emergencia por su contenido de comida y agua, y se puede utilizar para hacer dulce.
  • Burros que tienen hambre o sed rompen las espinas y comen la planta.
  • Se han usado las fuertes espinas curvadas para hacer leznas, agujas y anzuelos, y para tatuar.
  •  
En caso de que esté interesado en conocer más acerca de la Biznaga y/u otro tipo de especie de flora, haga una reservación para uno de los City Tours con ¡Fotos GRATIS! Por favor haga clic aquí para más información, o visite nuestra página web.

No comments:

Post a Comment